+2 votes
53 views
in Bug Report by (150 points)
edited by

Since the cloud save update, I've been having this issue.

Issue: Anytime I log into the game (or load a save), I spawn near the M.A.M., my inventory is empty and my previous character with my inventory is standing where I previously logged out. Note that my action bar at the bottom doesn't reset however, and my progress on the map is saved properly and synced on the cloud.

My current workaround: Always log out at the same place, keeping a xeno-basher in a personal chest nearby. Upon logging in, grab the xeno-basher to kill my old self and loot everything.

Additional info and what I tried: 

  • Made sure I'm always logged into the Epic Games launcher and launch the game from there. Also made sure the game welcomes me using my Epic Games username when I load my game. I'm always connected to the Internet.
  • I had to format my computer's hard drive due to an unrelated issue, a clean install did not fix the issue.
  • My saves are properly saved in %localappdata%\FactoryGame\Saved\SaveGames\some_epic_id. I also have a common folder, but it hasn't been used in a while (last modified file 3 weeks ago).
  • There is nothing in the old save location (Documents/My Games/...)
  • There is only one Epic Games account on my computer.
  • I disabled my firewall and uninstalled antivirus software.

The bug is consistent, I understand some people have this issue when playing offline, but why am I getting this behavior while online, what are my options? Thank you!

Update 2019-11-06: I have the same bug consistently in my two worlds that existed before the cloud saves update. However I created a new world and no repro there. Perhaps something wrong with the compression/migration of save files?

by (110 points)
+1
I too have had this issue, sent a screen capture along with a comment to their FaceBook page messenger and they just closed it with no reply.  So I started a new game in the Experimental version and it saved and worked about 5 times, then started doing the same thing.  I sent a copy of the log as it was running and it showed that even logged into my  Epic account when trying to contact a pass thru server in the USA, the 'Who is' reported as a Amazon hosting address and returned a bad logon.  Not sure if that is CoffeStains or Amazon or Epics issue.
by (150 points)
Where can I find the log? Is it just available for experimental builds?

1 Answer

0 votes
by (14.4k points)
edited by
This may be just something to do with your internet connection. Make sure you are really online and logged in to the epic client before launching the game. Sometimes some firewall software blocks access to the internet to the game's EXE and causes this. Consider temporarily disabling your firewall software and then try again. If that solves the problem then go in the firewall software and create an exception for the game's EXE files.
by (150 points)
Thanks for your response. I disabled my firewall and uninstalled my antivirus software. Then I opened up the Epic Games Launcher, launched the game, messed around for 5 minutes (game auto saved). I loaded the last auto-save. Same issue! The stuff I just built was still there, but new character, with my old self nearby where I was crafting stuff a few minutes ago. I did all of this both on my work computer and my home computer, same result. I honestly believe that it has nothing to do with my Internet connection, perhaps something wrong about the save files? I'll try with a new world later.
by (150 points)
Update: No repro with another world, which would point to a bug in the save files, perhaps something that was broken during the save file migration of the cloud save update. I opened the files and it's binary data, so it will be hard to investigate this on my end. Meanwhile, if anybody has any pointers, please let me know!
Welcome to Satisfactory Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.
In order to keep this site accessible for everybody, please write your post in english :)
August 28th update: We've removed downvotes! One major reason is because we don't want to discourage folks from posting legitimate suggestions / reports / questions with fear of being mass downvoted (which has been happening a LOT). So we now allow you to upvote what you like, or ignore what you don't. Points have also been adjusted to account for this change.
Please use the search function before posting a new question and upvote existing ones to bring more attention to them, It will help us a lot. <3
Remember to mark resolved questions as answered by clicking on the check mark located under the upvotes of each answer.
...