+2 votes
140 views
in Bug Report by (170 points)
At some point, within the last 3 updates on experimental, my GPU started running very hot.  Initially I had no problems running the game. Now my fan boosts to full speed as soon as I launch the game and gets extremely hot within 20 minutes, even on low settings.  I was able to run Ultra setting prior with no issues.  I have a GeForce GTX 1080Ti in a Nitro 5 laptop. Can some optimizations be done to reduce the strain on the GPU? Thank you
by (10.9k points)
+1
Maybe time to clean the fans and heatsinks. These cards run very hot in any laptop simply due to the poor cooler. My desktop 1080 doesn't exceed 76 degrees and it's so silent I can barely hear it under full load.
by (170 points)
I would agree with you but this is the only game in my library that is having this issue.
by (14.4k points)
Also there is no GTX 1080 Ti for laptops. Only GTX 1080, and 1080 Max-Q.
Welcome to Satisfactory Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.
In order to keep this site accessible for everybody, please write your post in english :)
August 28th update: We've removed downvotes! One major reason is because we don't want to discourage folks from posting legitimate suggestions / reports / questions with fear of being mass downvoted (which has been happening a LOT). So we now allow you to upvote what you like, or ignore what you don't. Points have also been adjusted to account for this change.
Please use the search function before posting a new question and upvote existing ones to bring more attention to them, It will help us a lot. <3
Remember to mark resolved questions as answered by clicking on the check mark located under the upvotes of each answer.
...